Saint-Martin-d’Ardèche

Vi er 4 danske familier der sammen ejer dette pragtfulde hus – der er nu én af familierne der har tanker om at sælge deres andel af huset. Kontakt os for nærmere oplysninger om prisen på andelen.

Rent praktisk er det arrangeret sådan af huset ejers af et såkaldt SCI (Société Civile Immobiliè.)

Hver familie ejer 2 af selskabets 8 anparter og vi har derfor lige meget indflydelse og råderet.

Alle familier anvender huset som var det deres eget – alle ting i huset er fælles – dog har hver familie opbevarings muligheder for private ting – hvilket betyder at man blot behøver håndbagage når man flyver dertil.

De 4 familier har opdelt årets uger i et rullende skema der skifter år for år, hvor hver familie har råderet over huset i 3 ugers perioder – i alt har hver familie råderet i 12 uger om året.

Der afholdes en årlig generalforsamling i SCI’et – denne afholdes i København området – her besluttes det næste års bidrag til driften af huset. Det daglige samarbejde reguleres af en såkaldt samejer overenskomst.

Omkostningen ved at være medejer af huset er pt. ca. 1.700 DKK om måneden. Dette beløb dækker alle omkostninger som renter og bidrag på realkreditlån, skat på huset i Frankrig, omkostninger til revisor i Frankrig, gas, el, almindelig vedligeholdelse af huset og pool, rengørings midler osv.

Kontakt os hvis du er interesseret i yderligere information.

Link til generel beskrivelse af SCI fra den danske advokat Ann-Sofie Juhl Kold Nielsen, Som dansk advokat med speciale i franske retsforhold  http://media.akc.dk/articles/SCI.pdf

Hvis du hellere vil leje end eje kan vi anbefale dette idylliske landsted der er en af husets venner i området: http://bastideleluget.com/